A bab az emberiség egyik legrégebbi tápláléka. Rostban, fehérjében gazdag, könnyen eltartható - zöldség a téli konyha egyik legfontosabb energiaforrása volt évezredeken keresztül, és mind a mai napig igen fontos alapanyaga a világ konyháinak.

A szárazbab szinte korlátlan ideig tárolható, nagyon tápláló és rendkívül gazdag rostokban.

Az őshazában, Amerikában közel 4000 fajta bab ismeretes. A fajták nagymértékben eltérhetnek egymástól, mind színben, mind alakban, méretben és persze ízben, zsengeségben is. Egyben azonban megegyezik minden szárazbab. Néhány óra áztatást követően csodálatos, ásványi anyagokban, vitaminokban gazdag ételek készíthetőek belőlük. Az áztatás egyébként nem csak arra szolgál, hogy a bab megteljen nedvességgel és könnyebben megfőjön, hanem segít csökkenteni a babban lévő emészthetetlen szénhidrátok mennyiségét, így a bab okozta felfújódás mértékét is csökkentheti.

***A PACO és a KERTI ÍZEK termékcsaládokhoz kapcsolódó csomagolóanyagok REDESIGN miatt folyamatosan állnak át a  weboldalon használtakra. A gyakorlatban ELŐFORDULHAT, hogy a ténylegesen kiszállításra kerülő termékek, még a korábban használt csomagolóanyagokban kerülnek gyártásra és kiszállításra!