DIÓS-MÁKOS-KÓKUSZOS KEVERT SÜTI
Hozzávalók

20 dkg PACO darált mák

10 dkg PACO kókuszreszelék

4 tojás

3 evőkanál kókuszolaj

2 db alma, nagy lyukú reszelőn lereszelve

10 dkg eritrit vagy más diétás édesítő

2 teáskanál fahéj

1 dl víz

2 teáskanál. sütőpor

10 dkg PACO dióbél szeletelve, a tetejére

Elkészítés

ELKÉSZÍTÉS:

Melegítsd be a sütőt 180 Celsius fokra, utána bélelj ki sütőpapírral egy csatos tortasütő formát!

Válaszd szét a tojásokat, majd a fehérjéket az eritrittel verd kemény habbá!

Keverd össze a tojássárgájákat a darált mákkal, kókuszolajjal, kókuszreszelékkel, sütőporral!

A lereszelt almát ízesítsd fahéjjal, eritrittel, majd keverd a mákos masszához! (Ha netán túl kemény lenne, pici vízzel hígíthatod). A keményre vert fehérjét óvatosan forgasd bele a tésztába.

A tésztát öntsd az előkészített formába, s szórd meg bőven a tetejét szeletelt dióval!

Told a sütőbe 40-45 percre! Először csak alsó sütéssel, az utolsó 15 percben alsó-felső állásban süsd. Akkor van kész, amikor a teteje már szép aranybarna.