20 dkg PACO darált mák
10 dkg PACO kókuszreszelék
4 tojás
3 evőkanál kókuszolaj
2 db alma, nagy lyukú reszelőn lereszelve
10 dkg eritrit vagy más diétás édesítő
2 teáskanál fahéj
1 dl víz
2 teáskanál. sütőpor
10 dkg PACO dióbél szeletelve, a tetejére
Elkészítés
ELKÉSZÍTÉS:
Melegítsd be a sütőt 180 Celsius fokra, utána bélelj ki sütőpapírral egy csatos tortasütő formát!
Válaszd szét a tojásokat, majd a fehérjéket az eritrittel verd kemény habbá!
Keverd össze a tojássárgájákat a darált mákkal, kókuszolajjal, kókuszreszelékkel, sütőporral!
A lereszelt almát ízesítsd fahéjjal, eritrittel, majd keverd a mákos masszához! (Ha netán túl kemény lenne, pici vízzel hígíthatod). A keményre vert fehérjét óvatosan forgasd bele a tésztába.
A tésztát öntsd az előkészített formába, s szórd meg bőven a tetejét szeletelt dióval!
Told a sütőbe 40-45 percre! Először csak alsó sütéssel, az utolsó 15 percben alsó-felső állásban süsd. Akkor van kész, amikor a teteje már szép aranybarna.