25 dkg köles
2dl víz
4 db közepes méretű hagyma
0,5 kg kígyóuborka
3 evőkanál menta
2 dl olívaolaj
3 evőkanál citromlé
ízlés szerint só, frissen őrölt fekete bors, hagyma
12 dkg fekete olajbogyó
1 db paprika
4 evőkanál borecet
salátalevél
petrezselyem
6 db érett paradicsom
kígyóuborka
Elkészítés
ELKÉSZÍTÉS:
A vizet felforraljuk, a kölesre öntjük, megvárjuk, míg lehűl. Hozzáadjuk a megtisztított, finomra vágott hagymát, kevés olívaolajat, a citromlevet, és ízlés szerint megfűszerezzük. Egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
A megmosott paradicsomokat feldaraboljuk, a megtisztított, finomra vágott hagymával, a kis darabokra vágott uborkával, a kicsumázott, felaprított paprikával, az ecettel és a megmaradt olajjal egy edényben összerázzuk, elkeverjük, sóval, borssal ízesítjük.
https://www.youtube.com/watch?v=jl_zL_B1YfM