LIBANONI TABULE (TABBOULEH)
Hozzávalók

25 dkg köles

2dl víz

4 db közepes méretű hagyma

0,5 kg kígyóuborka

3 evőkanál menta

2 dl olívaolaj

3 evőkanál citromlé

ízlés szerint só, frissen őrölt fekete bors, hagyma

12 dkg fekete olajbogyó

1 db paprika

4 evőkanál borecet

salátalevél

petrezselyem

6 db érett paradicsom

kígyóuborka

 

Elkészítés

 ELKÉSZÍTÉS:

A vizet felforraljuk, a kölesre öntjük, megvárjuk, míg lehűl. Hozzáadjuk a megtisztított, finomra vágott hagymát, kevés olívaolajat, a citromlevet, és ízlés szerint megfűszerezzük. Egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.

A megmosott paradicsomokat feldaraboljuk, a megtisztított, finomra vágott hagymával, a kis darabokra vágott uborkával, a kicsumázott, felaprított paprikával, az ecettel és a megmaradt olajjal egy edényben összerázzuk, elkeverjük, sóval, borssal ízesítjük.

 

https://www.youtube.com/watch?v=jl_zL_B1YfM