SZEZÁMMAGOS-MÁKOS, SÓS SÜTI
Hozzávalók

40 dkg rétesliszt

40 dkg finomliszt

1 csomag sütőpor

3 evőkanál mák

4 kávéskanál só

25 dkg trappista sajt

50 dkg margarin

2 dl tejföl

2 db tojás

szezámmag

Elkészítés

ELKÉSZÍTÉS:

A kétféle lisztet, a sütőport, a mákot, a sót, a sajtot összekeverjük, belemorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a tojások sárgáját és a tejfölt. Jól összedolgozzuk. Hűtőben kb. 1 órát pihentetjük.

Ezután körülbelül 1 cm vastagra kinyújtjuk. A tetejét megkenjük a felvert tojásfehérjével, és szezámmagot szórunk rá. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és előmelegített sütőben rózsaszínre sütjük.

További receptjeink
KÖLESFELFÚJT
MÉZES, SZEZÁMMAGOS CSIRKE
HÚSVÉTI KÓKUSZTEKERCS
LIBANONI TABULE (TABBOULEH)
SÜLT PADLIZSÁNOS, FŰSZERES KUSZKUSZ
ÉDES, KÓKUSZOS-GYÜMÖLCSÖS KUSZKUSZ
DIÓS-MÁKOS-KÓKUSZOS KEVERT SÜTI
"CORN DOG", AVAGY VIRSLI BUNDÁBAN
QUINOA-BULGUR SALÁTA
BANÁNOS-ZABPELYHES MAFFIN
KÓKUSZBA FORGATOTT RÁNTOTT CSIRKEMELLCSÍKOK
SÜTŐTÖKÖS-DIÓS SÜTI
MÁKOS-DIÓS-MAZSOLÁS KEVERT SÜTI
RAKOTT PALACSINTA
CSICSERIBORSÓ LEVES BACON-NEL
ZABPELYHES PULYKAFASIRT