SZEZÁMMAGOS-MÁKOS, SÓS SÜTI
Hozzávalók

40 dkg rétesliszt

40 dkg finomliszt

1 csomag sütőpor

3 evőkanál mák

4 kávéskanál só

25 dkg trappista sajt

50 dkg margarin

2 dl tejföl

2 db tojás

szezámmag

Elkészítés

ELKÉSZÍTÉS:

A kétféle lisztet, a sütőport, a mákot, a sót, a sajtot összekeverjük, belemorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a tojások sárgáját és a tejfölt. Jól összedolgozzuk. Hűtőben kb. 1 órát pihentetjük.

Ezután körülbelül 1 cm vastagra kinyújtjuk. A tetejét megkenjük a felvert tojásfehérjével, és szezámmagot szórunk rá. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és előmelegített sütőben rózsaszínre sütjük.

További receptjeink
MÁKOS GUBA
"CORN DOG", AVAGY VIRSLI BUNDÁBAN
RAKOTT PALACSINTA
ÉDESBURGONYÁS KUSZKUSZ KARAMELLIZÁLT HAGYMÁVAL
LIBANONI TABULE (TABBOULEH)
PROTEINES SZÉNHIDRÁTBOMBA
KÓKUSZKOCKA
ZABPELYHES PULYKAFASIRT
QUINOA-BULGUR SALÁTA
SÜTŐTÖKÖS-DIÓS SÜTI
FEHÉRBABOS PARADICSOMSALÁTA
BANÁNOS-ZABPELYHES MAFFIN
MAZSOLÁS SÁRGATÚRÓ
DIÉTÁS TEJBEBULGUR
KLASSZIKUS LENCSEFŐZELÉK
WELLNUT-OS LEVELES