ZABPELYHES PULYKAFASIRT
Hozzávalók

50 dkg darált pulykahús

1 közepes db vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

100 g zabpehely (darált)

1 db tojás

2 evőkanál fűszerpaprika

só ízlés szerint

bors ízlés szerint

3 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

ELKÉSZÍTÉS:

A sütőt előmelegítjük 170 fokra.

A darált húst egy tálba rakjuk, hozzászórjuk a darált zabpelyhet, az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, egy egész tojást, az olívaolajat és beízesítjük a fűszerekkel. Alaposan összedolgozzuk, ha szeretnénk, hagyjuk állni a hűtőben 25-30 percet.

A masszából diónyi golyókat készítünk és sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól egyenlő távolságra rakosgatjuk őket.

A golyókat 170 fokon, légkeverés üzemmódban kb. 20 perc alatt készre sütjük.

A kész golyók kívül pirultak lesznek, belül viszont szaftosak maradnak. Főzelékkel, salátával, savanyúsággal vagy burgonyapürével egyaránt tálalhatjuk. Hidegen és melegen is egyaránt fogyaszthatjuk.