50 dkg darált pulykahús
1 közepes db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
100 g zabpehely (darált)
1 db tojás
2 evőkanál fűszerpaprika
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
3 evőkanál olívaolaj
Elkészítés
ELKÉSZÍTÉS:
A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
A darált húst egy tálba rakjuk, hozzászórjuk a darált zabpelyhet, az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, egy egész tojást, az olívaolajat és beízesítjük a fűszerekkel. Alaposan összedolgozzuk, ha szeretnénk, hagyjuk állni a hűtőben 25-30 percet.
A masszából diónyi golyókat készítünk és sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól egyenlő távolságra rakosgatjuk őket.
A golyókat 170 fokon, légkeverés üzemmódban kb. 20 perc alatt készre sütjük.
A kész golyók kívül pirultak lesznek, belül viszont szaftosak maradnak. Főzelékkel, salátával, savanyúsággal vagy burgonyapürével egyaránt tálalhatjuk. Hidegen és melegen is egyaránt fogyaszthatjuk.