Tudtad, hogy a bulgur superfoodnak számít a gabonák között?

Magas rosttartalma gondoskodik az emésztésed megfelelő működéséről, az E és B vitaminok pedig hozzájárulnak a bőr, az idegek és az izmaid egészségéhez.

Nagyszerű alternatívája a rizsnek, gyorsan elkészül és kiadós étel. Felhasználható: salátákhoz, zöldséges ételekhez, de fogyasztható egyszerűen köretként, zöldfűszerrel.

A bulgur teljes értékű gabona, mégpedig nagyon értékes táptartalommal. Készítésekor a búzaszemeket hosszan vízbe áztatják, majd amikor a gabonaszemek megszívták magukat, és éppen csírázni kezdene, vagyis aktiválódot benne az élet, akkor leszűrik, megdarálják, előgőzölik, majd megszárítják. Többféle méretben létezik, ettől függően főzési ideje a készítéskor változhat. Az egész mediterrán térségben és a közel-keleti konyhák is kedvelik, elsősorban köretnek vagy salátának készítik, de piláf-jellegű egytálételekben, töltelékekben is gyakran megtalálható, sőt desszerteket is gyakran készítenek vele.